Waarom is een nagelopleiding zo belangrijk?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen gaan wij ervan uit dat je interesse hebt in een nagelopleiding…maar er is nog een kleine twijfel. Laten we het hebben over waarom het volgen van een goede nagelopleiding zo belangrijk is.

Als we het hebben over een nagelstylist, dan is dat echt een beroep. Dus niet het opbrengen van een lakje hier en daar. Nope, het is echt veel meer dan dat. Je moet rekening houden met de hygiëne. Het verzorgen van de natuurlijke nagel. Het juiste advies geven als de klant een probleem heeft. En dat terwijl je de klant minimaal anderhalf uur aan het entertainen bent aan tafel. Ow..en niet vergeten dat je ergens nog een plan moet maken om de juiste klanten te trekken. Een goede nagelopleiding zorgt ervoor dat je al deze punten met gemak tackelt.

Je zou denken dat je alleen maar hoeft te leren hoe je nagels opbrengt. Helaas is dat niet het geval. De theoretische kennis is waar het om draait! Je moet op de hoogte zijn van alles waar je mee in contact kan komen. Van nagelziekten tot productchemie. Waarom? Omdat je, als je een klant adviseert, alle details moet hebben. Je wilt toch die expert worden waar iedereen naartoe gaat? Want dat is ons doel als je een opleiding bij ons volgt!

Maar hé, het gaat niet alleen om de technische dingen. We zijn er ook om je te helpen nadenken over je toekomst! Wat voor soort klanten wil je aantrekken? In welke prijsklasse wil je zitten? En misschien is er een speciale behandeling waar je om bekend wilt staan! Weet je niet waar je moet beginnen om dat op te zetten. Geen zorgen. We got you!

Natuurlijk kan je veel leren van YouTube of TikTok, maar geven ze je echt het volledige plaatje om als nail artist naar een hoger niveau te gaan? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. Vergeet niet dat een behandeling van 1.5 uur is bewerkt naar enkele minuten. Leer je dan echt de belangrijkste punten? En is er iemand om je te wijzen op de fouten die je maakt?

Het volgen van een goede nagelopleiding is echt key om een goede nagelstylist te worden. En een klantenbestand op te bouwen van klanten die terug bij je komen, voor de kwaliteit die je levert.

Veel succes met je opleiding!

← Terug naar overzicht nagelblogs.